Referencer

FSC certificeret azobe i Nyhavn

De sidste faser af restaureringen af Nyhavn's kajplads med FSC-certificerede azobé blev fejret i november 2006. Gert Skyt International leverede FSC azobé træ til Nyhavn's kajplads i samarbejde med hollandske firma Wijma Kampen BV. Azobé  bruges hovedsageligt til vandbygnings konstruktioner.
 
Københavns miljøborgmester Klaus Bondam hilste alle gæster velkommen, og han nævnte, at København generelt kæmper for et bæredygtigt miljø; rene svømme og fiske farvande, anvendelse af regnvand til rensningsformål og arbejder med mindre salt på vejene om vinteren tid. I forbindelse med denne politik skal konstruktioner i København, bygges ud af bæredygtig og forsvarlig produceret materialer. Klaus Bondam var meget glad for at meddele, at i overensstemmelse med denne politik, er den sidste del af renoveringen af Nyhavn, renoveret med træarten azobé med det vigtige FSC-mærke. 
 
Jacob Sterling fra WWF Danmark fremhævede emner, der var på spil i denne nye del af Nyhavn. Offentlige indkøb af tømmer, udfordring at fremme FSC produceret træ, og succes for Københavns Kommune. Han nævnte København var den første danske kommune til at investere den tid og energi på, at finde lovlig og bæredygtig tømmer fra regnskove. Kommunen har sammen med andre progressive europaeiske byer, har været på udkig efter FSC-certificeret tømmer fra Central-Afrika, og nu har været en succes. Jakob Sterling sagde, at han nu ser frem til at København fortsætter denne linie.
 
Wim HUP, taler på vegne af Gert Skyt International og Wijma Kampen BV, understreger betydningen af ansvarlig skovbrug. De sidste par år har Wijma fokuseret på gennemførelsen af denne politik i de producerende lande i Centralafrika. Den første koncession UFA 09-021 i Cameroun af Wijma Douala SARL er et godt resultat af denne politik. Han tilføjede, at der snart vil følgende et nyt skovområde i Afrika, der opfylder alle  FSC kriterier og indikatorer for ansvarlig skovforvaltning. Han udtaler yderligere, at genetablering af den Nyhavn's kajplads med FSC-mærket azobé er et godt eksempel, og han håber, det vil blive fulgt af mange andre kommuner.

Andre referencer af træleveringer:

Århus Å
Clemens Bro
Vongå Bro
Kastrup Søbad
Amager Strandpark
Tuborg Syd
Svanemøllehavnen
Mullerup Havn
Marselisborg Marina
Nyborg Havn
Vejrø

Vi har mange referencer der ikke er nævnt på siden, men kontakt os så kan vi fortælle meget mere om spændende projekter.